.
يكشنبه 29 بهمن 1396.

بادام

بادام

بادام

وزن : 200 گرم 

 

نامهای فارسی:

بادام معمولی، درخت بادام، لوز، بادام آغاجی، درخت بادام شیرین، کهرو، ارچین، بایم، چغاله بادام، دیم دار، گواروم بوته

 

 

نام انگلیسی Almond – Sweet almond – Bitter almond

نام علمی Amygdalus communis (syn.Prunus communis)

خانواده Rosaseae

درخت بادام بومی منطقه مدیترانه آسیا است. بلندی آن به 6تا8 متر می رسد و برگهای آن ساده، بیضی باریک، نوک تیز، کمی موج دار و گلهای صورتی رنگ است. بادام دارای دو واریته اصلی می باشد که بادام شیرین و بادام تلخ می باشد.

بادام حاوی گلیکوزید سیانوژنیک به نام آمیگدالین (Amygladin)است. این گلیکوزید در بادام شیرین به مقدار ناچیز ولی در بادام تلخ در حد سمی و به میزان یک تا 3.5 درصد حضور دارد و می تواند منشاء مسمومیت دامها و یا انسان واقع شود.

هیدرولیز آمیگدالین، ینزالدئید (enzaldehyde)، جنتوبیوز (Gentobiose) و اسید سیانیدریک تولید می کند.

ریشه درخت بادام بسیار قوی است . این درخت می تواند حتی با کمی رطوبت نیز رشد کند .برگهای آن بیضی ، باریک ، نوک تیز و برنگ سبز می باشد . گلهای آن بسیار زیبا و برنگ صورتی است . در اوائل بهار شکوفه های بادام ظاهر می شود .

بطور کلی دو نوع بادام وجود دارد :

 الف)بادام شیرین Sweet Almond

ب) بادام تلخ Bitter Almond

میوه درخت بادام بصورت شفت می باشد که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن بادام با پوست سخت وجوددرد . در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت دار است که پوشیده از کرک است و هنوز به درستی رشد نکرده که آنرا چغاله بادام Amandon می نامند که دارای خواص مخصوص می باشد . پس از رسیدن بادام بتدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت می شود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده می شود .

مغز بادام بیضی شکل و مسطح بوده که یکطرف آن نوک تیز است . مغز بادام در داخل پوسته نازک قهوه ای رنگی می باشد که می توان آنرا به کمک آب گرم از آن جدا کرد که مغز بادام سفیدرنگ در داخل آن است .

مغز بادام شیرین و طعم ملایم و خوشمزه ای درد و بسهولت از بادام تلخ تشخیص داده می شود .

از کلیه قسمت های درخت بادام شیرین مانند شکوفه ، برگ و میوه آن استفاده طبی می شود

گروه بازرگانی پارسا  تحت نظر پزشکان و کارشناسان برجسته و با تجربه، فعالیت گسترده ای در زمینه بازرگانی محصولات بادام انجام می دهد.

 

خواص درمانی بادام

آیا می دانید بادام دارای فواید بسیار زیادی است که ما تنها از چند فواید جزیی آن آگاه هستیم.

بادام به کاهش وزن و کاهش کلسترول کمک می کند

اگر می خواهید از مضرات داروهای استاتین خلاص شوید و همچنان کلسترول خون خود را پایین نگهدارید، مصرف بادام را به شما توصیه می کنیم. مطالعات نشان داده است که خوردن یک وعده غذایی سالم که شامل بادام هم هست موجب افت میزان LDL می گردد و به علاوه خواص دیگری نیز به همراه دارد. مصرف بادام موجب حفاظت بسیار قوی بدن در مقابل دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و حتی افزایش وزن و چاقی می شود.

 در نتیجه تحقیقات درباره کلسترول، بادام تک ستاره است.

در یک تحقیق چهار هفته ای که گزارش آن در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، 46 نفر که از سلامت برخوردار بودند به سه گروه تقسیم بندی شدند. گروه کنترل وعده های غذایی شامل چربی اشباع شده اندک مصرف کرد که محتوی گندم، غلات و غذاهای کم چرب بود. گروه دوم همان غذاها را مصرف کرد و به علاوه از داروی استاتین لوواستاتین نیز استفاده نمود.

گروه سوم بادام و روغنهای گیاهی، پروتئین بدون گوشت و فیبر مصرف کردند. کلسترول LDL در گروه کنترل به میزان 8 درصد کاهش یافت، این میزان برای گروه دو 30 درصد و در گروه سوم که بادام مصرف می کرد 28 درصد بود.

یک مطالعه دیگر که در مجله اروپایی Clinical Nutrition منتشر شد نشان داد که خطر حملات قلبی نه تنها با سطح کلسترول همبستگی مستقیم دارد بلکه با انسداد عروق نیز مرتبط است. پیروی از وعده های غذایی که شامل بادام می باشند نه تنها موجب کاهش سطح کلسترول LDL می گردد بلکه سطح پروتئین واکنشی C که شاخصی برای گرفتگی رگها می باشد را نیز کاهش می دهد. این گرفتگیها برای قلب مشکل ساز هستند زیرا موجب بیماری تصلب شراین گردیده و قلب را مجبور به انجام پمپاژ به طور سریعتر و شدیدتر می کنند.

در این تحقیق 34 نفر در یک طرح برنامه غذایی شرکت کردند که محتوی بادام بود. در این گروه سطح پروتئین واکنشی C 24 درصد کاهش یافت که این میزان مشابه با میزان کاهشی است که از مصرف داروی استاتین بدست می آید با این تفاوت که بادام اثرات جانبی مصرف دارو را نیز به دنبال ندارد.

در یک تحقیق دیگر که در مجله آمریکایی Clinical Nutrition  منتشر شد همان گروه در نظر گرفته شد و ملاحظه گردید که در مقایسه با داروهای استاتین نسل اول، این برنامه غذایی که بر روی بادام تأکید دارد به همان میزان در کاهش کلسترول LDL موثر بوده و آنرا به میزان توصیه شده برای جلوگیری از بیماریهای قلبی کاهش می دهد.

پنج مطالعه گسترده اپیدمیولوژی شامل مطالعات سلامت پرستاران همگی نشان می دهند که مصرف آجیل با کاهش بیماریهای قلبی رابطه مستقیم دارد. داده های تحقیقاتی محققان که از پرستاران بدست آمده است نشان می دهد که جایگزین کردن آجیل به جای همان مقدار هیدرات کربن در وعده های غذا به طور متوسط موجب کاهش 30 درصدی خطر بیماری قلبی خواهد شد. استفاده از چربی گیاهی حاصل از آجیل به جای چربیهای اشباع شده نیز موجب کاهش 45 درصدی این خطر گردید.

 بادام در مقابل بیماریهای قلبی عروقی و دیابت از ما محافظت می کند

قابلیت بادام در کاهش خطر بیماری قلبی می تواند به دلیل مقدار زیاد ویتامین E یافت شده در این مواد، و اثر چربیهای غیر اشباع آنها در کاهش LDL باشد. با جایگزین کردن چربی بادام به جای چربیهای مرسومی که توسط انسان مصرف می شود، کلسترول LDL بین 8 تا 12 درصد کاهش می یابد.

یک چهارم فنجان بادام حاوی 99 میلیگرم منیزیم، و 275 میلیگرم پتاسیم است. منیزیم یک محافظ طبیعی برای رگها است. هنگامی که سطح منیزیم بالا است، سرخرگها و سیاهرگها آزاد و شل هستند که موجب کاهش مقاومت و امکان افزایش جریان اکسیژن در رگ و تغذیه بهتر رگها می گردد. پتاسیم در انتقال عصبی و انقباض ماهیچه ها از جمله قلب نقش دارد. این ماده یکی از مواد معدنی لازم برای ایجاد فشار خون طبیعی و عملکرد طبیعی قلب می باشد. بادام به پایدار نگاه داشتن سطح قند خون کمک می کند و از بوجود آمدن رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند.

در مجله تغذیه مقاله ای درباره مطالعه صورت گرفته بر روی 15 نفر افراد سالم که روزانه 5 وعده غذایی شامل مقادیری پروتئین، هیدرات کربن و چربی مصرف می کردند چاپ شده بود. این وعده آنها فقط از نان تشکیل می شد. سه وعده دیگر از بادام، نان، برنج دم کرده و پوره سیب زمینی بود. پس از هر وعده غذایی از آنها خون گرفته می شد و بررسی ها نشان داد که پس از هر وعده که شامل بادام است قند خون و انسولین کاهش یافته و آنتی اکسیدانها افزایش می یابند. این مطالعه قدرت اثر ضد پیری بادام و نیز توانایی آن در کنترل دیابت را نشان می دهد.

هر چه در یک وعده غذایی بادام بیشتری مصرف شود شاخص گلیسمیا و میزان افزایش قند خون به ازای آن وعده غذایی کاهش می یابد. فواید مصرف بادام به میزان دوز مصرف آن وابسته است.

چربی های سالم موجود در بادام به کاهش وزن کمک می کنند

آجیل دارای مقدار زیادی چربی هستند و بسیاری از افراد همچنان به اشتباه تصور می کنند که خوردن چربی موجب چاق شدن می شود. با این حال بررسی اطلاعات حاصل از مطالعه سلامت پرستاران نشان می دهد کسانی که به طور متناوب آجیل مصرف می کنند نسبت به کسانی که هیچگاه آجیل نمی خورند به طور میانگین لاغرتر هستند.

یک دلیل اینکه آجیل به کاهش وزن کمک می کند چگالی ماده مغذی آن است. کسی که از غذا سیر باشد تمایلی به خوردن غذای بیشتر ندارد. رژیم غذایی مرسوم در آمریکا چنان از مواد مغذی تهی است که بدن با وجود دریافت غذا همچنان به ارسال سیگنال گرسنگی ادامه می دهد. در پاسخ به این سیگنالها، شخص غذای بی محتوای بیشتری مصرف می کند و در ازای آن سیگنالهای گرسنگی بیشتری فرستاده می شود. این یک دور تسلسل است که در طی سالیان موجب افزایش وزن می شود. با مصرف بادام و سایر خشکبار حاوی مواد مغذی این دور تسلسل شکسته می شود و احساس سیری جای آنرا می گیرد.

در یک مطالعه صورت گرفته که در مجله بین المللی چاقی و اختلالات سوخت و سازی مربوط به آن منتشر شد چنین بدست آمده است که اضافه کردن بادام به یک وعده غذایی کم کالری به جای مصرف کربوهیدراتهای پیچیده در یک وعده غذایی کم کالری می تواند به افراد چاق در کاهش وزن آنها کمک کند. از بین 95 فرد چاق که در این مطالعه شرکت داشتند، استفاده از وعده غذایی کم کالری غنی شده با بادام موجب مصرف 39 درصد کالریهای از  چربیها می شد. شرکت کننده هایی که از وعده های غذایی کم کالری و مملو از هیدرات کربن پیچیده استفاده می کردند تنها 18 درصد از کالریهایی که مصرف می کردند از چربی بود. هر دو وعده غذایی از نظر میزان کالری و پروتئین باهم برابر بودند.

پس از شش ماه کسانی که به وعده غذاییشان بادام اضافه شده بود بیشتر دچار کاهش وزن و چربی بدن، آب بدن و فشار خون شدند. کسانی که بادام مصرف می کردند شاخص جرمی بدنشان( BMI) 62 درصد بیش از سایرین و دور کمر آنها نیز 50 درصد بیش از سایرین دچار کاهش شد. همچنین چربی بدن آنها در مقایسه با کسانی که وعده های غذایی کم کالری با هیدرات کربن پیچیده مصرف می کردند 56 درصد بیشتر کاهش یافت. در این بین افرادی که مبتلا به دیابت بودند مصرف دارو را کاهش دادند و از بین آنها کسانی که بادام مصرف می کردند 96 درصد بیش از بقیه مصرف داروهای دیابت را کاهش دادند.

خواص داروئي بادام شیرین:

بادام شيرين از نظر طب قديم ايران کمي گرم و تر است.

·        بادام ملين بوده و روغن بادام ضد يبوست است مخصوصا از روغن بادام مي توان براي رفع يبوست بچه ها استفاده کرد.

·        بادام سينه را نرم مي کند.

·        شير بادام براي رفع سرفه، ناراحتي حنجره و تنگي نفس مفيد بوده و خلط آور است.

·        بادام براي درمان زخم روده ها و مثانه و اسهال مفيد است.

·        بادام بو داده مقوي معده بوده و قابض است.

·        بادام تقويت کننده نيروي جنسي است و توليد اسپرم را زياد مي کند.

·        بادام را آسياب کرده و با عسل مخلوط کنيد براي درد کبد و سرفه مفيد است.

·        چغاله بادام لثه و ريشه دندان را تقويت مي کند.

·        چغاله بادام براي خشکي دهان مفيد است.

·        شکوفه بادام را دم کنيد و بعنوان مسهل براي اطفال استفاده کنيد.

·        دم کرده پوست قهوه اي رنگ مغز بادام بهترين دارو براي تسکين درد و التهاب مجاري تنفسي است.(مقدار مصرف 5 گرم در 100 گرم آب)

·        جوشانده برگ درخت بادام براي نارسائي کبد و کيسه صفرا مفيد است.

·        روغن بادام خواب آور است و بيخوابي را از بين مي برد.

·        براي صاف کردن سينه و نرم شدن روده ها و از بين بردن سرفه خشک بايد روغن بادام را با شکر و کتيرا مخلوط کرده و بخوريد.

·        روغن بادام را با آب گرم مخلوط کنيد داروي خوبي براي رفع اسهال و دل پيچه بچه ها خواهد بود. ضمنا اين مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان مي کند.

·        براي درمان نقرس و رفع خميدگي پيران، مهره هاي پشت را با روغن بادام چرب کنيد.

·        برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است.

·        برگ خشک شده درخت بادام قابض بوده و اسهال را از بين مي برد.

·        روغن بادام شيرين بدليل خاصيت نرم کنندگي و ضد التهاب در کرم ها و پمادها بکار مي رود.

·        براي رفع بيماريهاي سينه، روغن بادام شيرين را با هم وزن آن عسل و يک زرده تخم مرغ مخلوط کنيد که بصورت خمير يکنواختي دارايد سپس به آن جوشانده گل ختمي اضافه کرده و يک قاشق چايخوري از آنرا بفاصله هر سه ساعت بخوريد.

·        براي رفع خارش پوست بچه هائيکه که سرخک و مخملک دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بماليد خارش را تسکين مي دهد.

·        ماليدن روغن بادام بر روي پوست التهاب را رفع کرده و سوختگي را درمان مي کند.

·        روغن بادام اگزما را رفع مي کند.

خواص دارویی بادام تلخ

چون بادام تلخ داراي اسيد سيانيدريک است در مصرف آن بايد نهايت دقت را بعمل آورد. مغز بادام تلخ ازنظر طب قديم ايران خيلي گرم و خشک است.

·        بادام تلخ را آسياب کرده و با سرکه مخلوط کنيد ضماد خوبي براي سر درد مي باشد همچنين ماليدن آن بر دور چشم براي تقويت بينايي مفيد است.

·        خوردن بادام تلخ براي تنگي نفس، سرفه و ورم ريه مفيد است.

·        بادام تلخ را با عسل بخوريد کبد و طحال را تميز مي کند.

·        براي رفع درد کليه ها بادام تلخ را با نشاسته و نعناع بخوريد.

·        بادام تلخ با عسل براي قولنج مفيد است.

·        براي از بين بردن سنگ کليه و ناراحتي هاي کليه، بادام تلخ را با شيره انگور مخلوط کرده و بخوريد.

·        اگر عادت ماهيانه خانم ها عقب مي افتد بهترين طرز درمان آن قرار دادن شياف بادام تلخ در مهبل است.

·        براي ازبين بردن لکه هاي صورت، بادام تلخ را پودر کنيد و با سرکه مخلوط کرده و ضمادي از آن درست کنيد و روي پوست بماليد.

·        ضماد بادام تلخ براي درمان زخم هاي کهنه خارش و مخملک بکار ميرود.

·        ضماد ريشه درخت بادام تلخ براي درمان انواع دردها مفيد است.

·        ضماد ريشه درخت بادام براي پاک کردن طحال، کليه و دفع کرم روده بکار مي رود.

·        دم کرده ريشه درخت بادام تلخ براي پاک کردن طحال، و دفع کرم روده بکار مي رود.

·        روغن بادام تلخ خاصيت مسهلي دارد.

·        روغن بادام تلخ براي تنگي نفس، درد کليه و خارج کردن سنگ مثانه مفيد است.

·        براي رفع زنگ زدن و صدا در گوش يک قطره از روغن بادام تلخ را در گوش بريزيد.

·        ماليدن روغن بادام تلخ روي صورت، لکه ها و چين و چروک را از بين مي برد.

·        رغن بادام تلخ ترک دست و پا را که از سرما ايجاد شده از بين مي برد.

·        آنهايي که مبتلا به اگزما هستند اگر از بادام تلخ خميري درست کنند و از آن بجاي صابون براي شستن نقاطي که مبتلا به اگزما است استفاده کنند بزودي بهبود مي يابند.

·        خمير بادام تلخ براي رفع بوي بد پا و زير بغل مفيد است.

·        روغن بادام تلخ براي درمان سياه سرفه مفيد است.

درصد گرم مغز بادام شیرین خشک شده مواد زیر یافت می شود:

v  آب                         ۴/۷گرم

v  انژری                     ۵۹۸گرم

v  پروتئین                   ۱۸/۶گرم

v  روغن اشباع نشده      ۵۴/۲گرم

v  نشاسته                  ۱۹/۵گرم

v  کلسیم                  ۳۲۰میلی گرم

v  فسفر                 ۵۰۰میلی گرم

v  آهن                   ۴/۷میلی گرم

v  پتاسیم                ۷۷۰میلی گرم

v  ویتامین ب ۱       ۰/۲۵میلی گرم

v  ویتامین ب ۲        ۰/۹میلی گرم

v  ویتامین ب ۳         ۳/۵میلی گرم

گروه بازرگانی پارساجهت جلب رضایت مشتری و نشان صداقت خود بهترین و مرغوب ترین نوع بادام را برای ارائه به بازارهای بین المللی انتخاب نموده است.

گروه بازرگانی پارساجهت رفاه حال مشتریان خود برترین وپیشرفته ترین راه های نوین را جهت صادرات  ارائه می دهد.