.
شنبه 31 شهريور 1397.

پسته

 

پسته اکبری

پسته اکبری

وزن : 200 گرم 

پسته کله قوچی

پسته کله قوچی

وزن : 200 گرم 

بهترین پسته در جهان در ایران  است  که در (کرمان، رفسنجان  ، سیرجان و دامغان) تولید می شود. میوه مقوی است که حاوی ویتامین های B1، B3 وE است. ضمنا حاوی مواد مغذی مانند آهن، پتاسیم، فسفر، کلسیم است.

خواص کلی:

پسته گیاهی است که از دیر باز در ایران کشت و پرورش داده شده است و سابقه کاشت آن در ایران در قزوین و دامغان به ۱۵۰۰ سال و در استان کرمان به ۳۵۰ تا ۴۰۰ سال قبل بر می‌گردد. پسته ایران حدود ۷۰ سال پیش با شروع صادرات ، ارزش اقتصادی و تجاری ویژه ای پیدا کرد و ایران به عنوان اولین و مهم‌ترین صادر کننده پسته دنیا شهرت یافت.از آن زمان به بعد سطح زیر کشت پسته مرتباً افزایش یافت به طوری که امروزه سطح زیر کشت پسته ایران بیش از ۳۵۰۰۰۰ هکتار می‌باشد و عملاً گسترش آن در خیلی از مناطق به دلیل محدودیت آب عملی نیست.

قابلیت‌های پسته:

پسته ایران در انواع مختلف از جمله بادامی‌شکل‌ها، فندقی، کله قوچی و گونه‌های دیگر می‌باشد و همچنین در سایزهای متفاوت از ۱۶ دانه الی ۳۴ دانه که ۲۸ گرم در انس می‌باشد.

گروه بازرگانی پارسا  تحت نظر پزشکان و کارشناسان برجسته و با تجربه، فعالیت گسترده ای در زمینه بازرگانی محصولات پسته انجام می دهد.

آزمایشگاه:

به دلیل امکان آلوده شدن پسته به میکروب افلاتوکسین و ریسک زیاد صادرات آن به اروپا لذا ضرورت دارد تا پسته صادراتی در آزمایشگاه صادرات، مورد آزمایش قرار بگیرد تا بتوان پسته‌های بدون آلودگی صادر نمود.

بسته بندی:

معمولاً پسته به صورت کیسه‌های ۵۰ کیلویی و پسته‌های سوپر و مغز پسته با کارتن بسته بندی و مشخصات پسته به صورت برچسب بر روی آن‌ها قرار داده می‌شود. زمان برداشت پسته شهریور و مهر ماه هر سال در ایران می‌باشد.

خواص پسته:

به علت داشتن آهن خون ساز است و کسانی که به کم خونی مبتلا هستند باید حتماً روزانه مقداری پسته مصرف نمایند.

معده را تقویت می‌کند.

مغز و دهان را تقویت می‌کند.

برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.

خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می‌کند.

برای تسکین سرفه مفید است.

اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می‌کند.

جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مفید است.

از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و تنگ شدن شریان‌های قلبی به علت رسوبات خونی جلوگیری کرده و کلسترول خون را نیز کاهش می‌دهد.

گروه بازرگانی پارسا7 جهت جلب رضایت مشتری و نشان صداقت خود بهترین و مرغوب ترین نوع پسته را برای ارائه به بازارهای بین المللی انتخاب نموده است.

انواع پسته در ایران:

اکبری

یکی از ارقام تجاری پسته است که از نظر اقتصادی دارای بالاترین ارزش می ﺑﺎشد. میوه ‍ﺎی آن بادامی شکل، کشیده و ‏درشت هستند. از خصوصیات این رقم رشد رویشی زیاد آن برگ‍های متراکم، سطح وسیع برگ، محصول زیاد، دیر‍ﮔﻠﻲ و ‏دیررسی بوده که در دهه سوم شهریور ماه قابل برداشت می ‍ﺑﺎشد. پسته اکبری دارای چوب بسیار محکم و فشرده است.

 

فندقی:

در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت باغات پسته کشور از این رقم می باشد و بیشترین تولیدات در کشور رقم فندقی است.  البته بسته به شرایط آب و هوایی از اول شهریور تا پایان شهریورماه قابل برداشت است. رقم فندقی به صورت درختچه است و درخت آن نسبت به سایر ارقام آن ارتفاع کمتری دارد. از نظر تجاری بسیار با ارزش برای صادرات می باشد.

كله قوچي :‏

‏ ‏ درشتي ميوه فندقي شكل و عملكرد خوب اين رقم سبب شهرت و گسترش آن شده است. اين رقم نسبت به كمبودي آب و مواد ‏غذائي حساس بوده و اكثريت برگ‍هاي آن مركب 5 برگچه اي هستند و برگچه انتهائي بزرگ‍تر از برگچه هاي جانبي مي ﺑﺎشد. ‏رقمي زودگل بوده و به همين دليل بيشتر در معرض خطر سرماي دير رس بهاره و خسارت ناشي از آن قرار دارد. اين رقم در ‏دهه دوم شهريور ماه قابل برداشت است و از اين نظر جز ارقام متوسط رس مي باشد

احمدآقایی:

 از خانواده بادامی می باشد این نوع رقم از بازار پسندی بسیار خوبی در داخل و خارج برخوردار است و مغز آن نسبت به سایر ارقام آن دارای سرخی خاصی است. احمدآقایی مصرف آجیلی زیادی نسبت به سایر ارقام پسته دارد.

مغز پسته سبز (کال):

تولید شده از مغز پسته کال یا  نارس است و در شیرینی و شکلات صنعت به دلیل عطر و طعم خاص خود مورد استفاده قرار می گیرد. نوع سبز که در کلاس های مختلف بسته بندی شده است

  مغز پسته دوپوست:

          

 پودر سبز مغز پسته :

 

خلال سبز مغز پسته :

پسته يكي از مهمترين محصولات كشاورزي است كه اهميت زيادي در صادرات و اقتصاد كشور دارد. توجه به استاندارد هاي جهاني هر محصول، صادرات موفق آن را فراهم مي سازد. حد مجاز و استاندارد زهرابه آفلاتوكسين يكي از شاخص هاي امكان صدور پسته درتمامي دنيا مي باشد و امروزه چه بسيار محموله هايي كه به دليل بالابودن ميزان زهرابه آفلاتوكسين از حد مجاز، مجوز ورود به بازارهاي جهاني را به دست نمي آورند.

با توجه به اينكه شرايط رشد و توسعه قارچ مولد آفلاتوكسين در مرحله داشت فراهم بوده و امكان گسترش آلودگي درساير مراحل نيز  وجود دارد. بنابراين بهترين و موثرترين روش در توليد محصول پسته سالم، رعايت توصيه هاي فني مي باشد. در همين رابطه اصول و توصيه هاي فني جهت پيشگيري و كاهش ميزان رشد قارچ و درنتيجه كاهش آلودگي به زهرابه به آفلاتوكسين در مراحل مختلف داشت(باغ)، برداشت، فرآوري و انبارداري توسط بخش تحقيقات گياهپزشكي و ستاد آفلاتوكسين موسسه تحقيقات پسته كشور تنظيم گرديده است. اميدآن كه با به كارگيري اين توصيه ها توسط كليه دست اندركاران امر توليد و صادرات پسته بتوانيم محصولي سالم، و بهداشتي و با حداقل ميزان آلودگي به زهرابه كننده پسته توليد نماييم تا همواره به عنوان مهمترين صادر كننده پسته در بازار جهاني حضور داشته باشيم.

نكات مهم و اساسي كه بايد در هر يك از مراحل توليد رعايت گردد، عبارتند از:

الف) مرحله داشت :

*    از ارقامي كه در صد ترك خوردگي پوست سبز درآنها كمتر است استفاده شود.

*    در باغ هاي وسيع پسته كه برداشت همزمان محصول امكان پذير نمي باشد، ارقام زودرس،متوسط رس و ديررس استفاده شود تا برداشت محصول هر رقم دچار تاخير نشود.

*    فواصل دقيق و مناسب كاشت درختان روي رديف و بين رديف ها رعايت شود.

*    انجام هرس با فرم مناسب و تربيت درختان پابلند تك تنه با تاج باز ضروري است.

*    هرس و قطع شاخه هايي كه در تماس و يا نزديك به زمين هستند، ضروري مي باشد.

*    هرس به منظور جلوگيري از تراكم بيش از حد شاخه ها كه باعث بالا رفتن رطوبت درتاج درخت مي شود، ضروري است.

*    از تغيير و حذف دور آبياري بويژه در مراحل رشد و سخت شدن پوست استخواني كه باعث ترك خوردگي زودهنگام پوست سبز مي شود، اجتناب شود.

*    تغذيه مناسب درختان پسته نقش مهمي در توليد محصول سالم و بدون ترك خوردگي در پوست سبز دارد، بنابراين استفاده از كودهاي شيميايي و آلي در زمان مناسب با توجه به نياز گياه ضروري مي باشد و چنانچه از كودهاي  دامي استفاده شود ضرورت دارد آنها را با روش مناسب زير خاك مدفون كرد.

*    به علت اينكه بقاياي گياهي از منابع زمستان گذران قارچ مولد آفلاتوكسين در باغ مي باشند، لذا بايد آنها را از بين برد و يا زير خاك مدفون كرد.

*    به علت اين كه پوست سبز پسته مي تواند به عنوان بستر مناسبي براي رشد و تكثير قارچ ها باشد و يكي از منابع مهم زمستان گذراني آنهاست، لذا پيشنهاد مي شود پوست هاي سبز جدا شده در مرحله فراوري به باغ هاي پسته منتقل نشده و در جاي مناسب دفن گردند.

*    مبارزه صحيح و به موقع با آفاتي نظير پروانه ميوه خوار پسته، شب پره خرنوب در پيشگيري از توليد آفلاتوكسين مي تواند موثر باشد. اين آفات در مرحله مغزبندي و بعد از آن قادر به تغذيه از ميوه پسته بوده و سبب نفوذ قارچ هاي مولد زهرابه آفلاتوكسين مي شوند.

ب) مرحله برداشت :

*    با توجه به اين كه زمان برداشت محصول بسته به شرايط آب و هوايي، رقم خصوصيات خاك، دور آبياري و عوامل ديگر متفاوت مي باشد، لازم است كه برداشت محصول درزمان مناسب انجام شود، زيرا درصورت تاخير، پوست سبز پسته ترك خورده و زمينه مساعد آلودگي را ايجاد مي نمايد.

*    پارچه مخصوص برداشت در زير درختان پهن و محصول چيده شده هميشه در يك طرف آن ريخته و جمع آوري شود.

*    لازم است از مخلوط كردن پسته هاي كه قبل از برداشت روي زمين ريخته اند با پسته هاي تازه چيده شده خودداري شود چون احتمال آلودگي پسته هاي روي زمسن ريخته شده بيشتر است و يك دانه پسته آلوده قادر است كل توده پسته را آلوده نشان دهد.

*    زمان چيدن و انتقال ميوه به ترمينال فرآوري به حداقل كاهش داده شود و طوري برنامه ريزي گردد كه ميوه ها بلافاصله پوست گيري، شستشو و خشك گردند. سعي شود از انباشتن محصول برداشت شده به صورت توده در مدت زمان طولاني خودداري گردد، زيرا اين امر دما و رطوبت لازم(دماي بالاتر از 20 در جه سانتي گراد و رطوبت بالاتر از 80 در صد) براي رشد قارچ را در توده فراهم مي كند. بنابراين ضرورت دارد محصول چيده شده از طريق جعبه يا سبدهاي مناسب در كمترين زمان ممكن به محل فرآوري حمل گردد.

*    برداشت محصول در ساعات اوليه روز انجام و امكان نگهداري آن در سايه تا زمان انتقال از باغ فراهم شود.

*    ظرفيت ترمينال فرآوري متناسب با حجم محصول قابل برداشت باشد تا درحداقل زمان ممكن محصول برداشت و فرآوري شود.

ج) مرحله فرآوري :

*    عمليات فرآوري بايد حداكثر سرعت و دقت انجام گيرد.

*    در ترمينال از انباشتن ميوه ها (پوست گيري شده يا نشده )خودداري شود.

*    معمولاً پسته هاي خندان روآبي داراي آفلاتوكسين بيشتري هستند، بنابراين از مخلوط كردن پسته هاي روآبي با زيرآبي خوداري شود.

*    آب حاصل از شستشوي پسته ها در ترمينال فرآوري ، آلوده به اسپورهاي قارچ مي باشد، بنابراين نبايد از اين آب مجدداً استفاده كرد.

*    پسته هاي ريز، بدشكل و لكه دار معمولاً داراي آلودگي بيشتري هستند، بنابراين لازم است آنها را از پسته هاي سالم جدا نمود.

*    اصول بهداشتي و تميز كردن محوطه و دستگاه ها بايد در ترمينال ضبط و مراحل فرآوري رعايت شود.

*    اصول بهداشت فردي توسط كارمندان ضبط رعايت شود.

*    تخليه و تميز كردن كامل قسمت هاي مختلف چرخ پوست گيري مورد توجه باشد تا از عدم وجود پسته هايي كه امكان آلودگي براي آنها فراهم است، اطمينان حاصل شود.

*    دستگاه هاي فرآوري داخل فضاي بسته و مسقف قرار گيرند.

*    استفاده از خشك كن هاي داراي تجهيزات كنترل دما و محاسبه زمان لازم براي خشك شدن پسته ضروري است.

*    رطوبت پسته ها قبل از انتقال به انبار بايد جحدود 6-4 درصد باشد.

 پوست گیری :

اولین مرحله فرآوری پسته پوست گیری آن است . دستگاههای پوست گیر در انواع مختلف و ظرفیت های گوناگون از 1 تا 10 تن در ساعت طراحی شده اند و در ابتدای هر سیستم فرآوری قرار می گیرند.

عملیات پوست گیری خیلی سریع انجام می شود. نحوه پوست گیری می تواند در جدا سازی پسته های مشکوک به آلودگی به آفلاتوکسین و دانه هایی که نارس و کال هستند، نقش زیادی داشته باشد. بسیاری از پسته های دارای شکاف بر روی پوست روئی پسته از جمله دانه های زودخندان ، پوست خود را براحتی از دست نمی دهند، بنابراین اگر نحوه پوست گیری طوری باشد که این دانه ها پوست خود را حفظ کنند ، می تواند در کاهش دانه های آلوده و در نتیجه کاهش مقدار افلا توکسین در محصول نهایی نقش زیادی داشته باشد. پوست گیر ها در صورت نداشتن استاندارد ساخت یا تنظیم نبودن ، موجب شکسته شدن و مغز شدن دانه ها و بالا رفتن ضایعات می شوند، همچنین صدمات مکانیکی که در حین پوست گیری به محصول وارد می شود ، می تواند حساسیت آن را برای گسترش فساد در مراحل خشک کردن و نگهداری در انبار افزایش دهد .

دستگاههای پوست گیری پسته را می توان به دو گروه تقسیم نمود:

الف)پوست گیرفلزی: پوست گیری است که دارای یک توپی دوار است و دو نوع دارد.

ب) پوست گیر برشی :در این دستگاه پوست پسته پس از بریده شدن توسط یک وسیله تیز، از آن جدا می شود. چون برداشت پسته در ایران بصورت خوشه چینی است ، استفاده ازپوست گیر های برشی کاربرد زیادی پیدا کرده است در این پوست گیرها ، پوست پسته یا در اثر برخورد با گوشه های تیزپیچهای شش گوشی که در روی یک استوانه فلزی نصب شده اند بریده می شود ویا توسط نوارهایی که بر روی محیط استوانه جوش داده شده اند و پس از مالش به سطح استوانه یا پسته های دیگر، جدا شده و از قسمت عقب دستگاه پوست گیری خارج می شود. پسته های پوست شده از قسمت جلوی دستگاه خارج می شوند در حالیکه پسته های پوست نشده با گردش استوانه به سمت عقب کشیده شده وگاهی ممکن است بارها این مسیر را طی کنند. در این روش امکان ایجاد صدمات مکانیکی زیاد است که در اثر آن حساسیت محصول نسبت به آلودگی در مراحل بعدی زیاد می شود.

ج) پوست گیر سایشی: دراین دستگاه پوست پسته پس از ساییده شدن به یک سطح ساینده جدا می شود.در پوست گیرهای سایشی ، پوست پسته پس از برخورد با یک سطح زبر، در اثر ساییده شدن جدا می شود. این سیستم برای دانه ها مناسب است ، زیرا خوشه های پسته موجب ساییده شدن سطح ساینده و کاهش کارآیی آن می گردند.

د)پوست گیر لاستیکی: پوست گیری است که دارای یک توپی بزرگ دوار است ولی به جای پیچ از لاستیک های قوی استفاده شده که هنگام کار خیلی به پسته ها ضربه نمی زند. پوست گیر لاستیکی به دلیل اینکه بخش زیادی از پسته های شکاف خورده در باغ را و همچنین پسته های آسیب دیده توسط پرندگان و آفات و پسته های خشک شده در باغ را پوست گیری نمی کند، می تواند نقش زیادی در جهت حذف آفلاتوکسین وارد شده از باغ ایفا نماید.

شستشو و تمیز کردن :

پسته ها باید بلافاصله پس از پوست گیری، شسته وتمیز شوند تا پوست استخوانی آنها از بقایای پوست و شیره های گیاهی پاک گردد . در غیر این صورت این مواد به سرعت تغییر رنگ داده و باعث کاهش کیفیت محصول و ایجاد لکه روی پوست استخوانی می شوند.

دستگاه های ساخته شده برای تمیز کردن و آماده سازی پسته پس از چرخ پوست گیری نصب شده و انتقال پسته در طول خط به کمک نوارهای نقاله انجام می شود . نصب یک دستگاه آشغال گیر به منظور جدا کردن پوست هایی که همراه محصول از چرخ خارج شده اند و بقیه مواد سبک، قبل از تانک شناوری (حوض آبی)، از ورود بار اضافی به داخل تانک جلوگیری کرده و موجب افزایش راندمان تانک می گردد.

تانک های شناوری )حوض آبی(:  شناور کردن پسته های پوست گیری شده در تانک های شناوری ، موجب شناور شدن دانه های سبک در سطح آب و جداسازی آسان آنها ازمحصول نهایی می گردد و باید پس از دستگاه آشغال گیر قرار گیرد. در محصول پوست گیری شده علاوه بر پسته سالم و پوست گیری شده، تعداد زیادی دانه پوک ، نارس، خشک شده ،آفت زده و آسیب دیده و پوست گیری نشده وجود دارند که امکان آلودگی آنها به قارچها و آفلاتوکسین زیاد است و باید آنها را جداسازی نمود . جدا کردن هر چه بیشتر این دانه ها در این مرحله ، در مقدار افلاتوکسین نهایی محصول نقش عمده ای دارد و باعث کاهش مقدار افلاتوکسین در محصول نهایی می شود.

گوگیر: در بین گوگیرها که در انواع مختلفی ساخته شده اند ،گوگیرهای غلطکی دارای بیشترین کارآیی برای جداسازی پسته هایی که به هرعلتی( نارسی ،خشکیدگی و غیره) پوست نشده اند می باشند، ضمن آنکه آسیب مکانیکی هم به محصول وارد نمی کنند. استفاده از این دستگاهها پس از نمگیری کارآیی بالاتری دارد. جداسازی پسته های پوست گیری نشده قبل از نم گیر در کار آیی دستگاه نم گیر موثر بوده و از تماس پسته های مشکوک به آلودگی به آفلاتوکسین با پسته های سالم جلوگیری می کند. بنابراین بهتر است هم قبل و هم بعد از نم گیر از دستگاههای گوگیر استفاده شود.

نم گیر: در سیستم های نیمه مکانیزه مقداری از رطوبت پسته توسط نم گیرها گرفته می شود. درصد کاهش رطوبت پسته بستگی به طول نم گیر و سرعت انتقال پسته دارد. در مواردی که حجم کار اجازه بدهد می توان مدت آبگیری را با بستن قسمت خروجی نم گیر زیاد کرد تا مقدار بیشتری از رطوبت آن کاسته شود . نمگیرها با تبخیر آب سطحی ناشی از شستشوی پسته، باعث افزایش کارآیی دستگاههای خشک کن و استفاده بهتر از انرژی گرمایی می شوند. باید توجه داشت که نمگیر به تنهایی قادر به ایجاد ایمنی لازم از نظر رشد قارچی نیست و خشک کردن با هوای گرم تا رسیدن به رطوبت 4 تا 6 درصد قبل از انجام هر کار دیگری لازم است.

جداسازی پسته های ریز: جداسازی پسته های ریز از پسته های معمولی بوسیله غربال کمک زیادی به حذف پسته های مشکوک به آلودگی به آفلاتوکسین می نماید .به دلیل اینکه اکثر پسته های مشکوک به آلودگی دارای اندازه کوچکتر از پسته های طبیعی بوده و بدشکل و دارای شکلهای غیر طبیعی هستند، این گروه از پسته ها نیز همراه با پسته های ریز توسط غربال از پسته های سالم جداسازی می شوند.

حذف پسته های پوک: بخشی از پسته های پوک که در تانک شناوری جداسازی نشده اند بوسیله حوض خشک جدا می شود، حوض خشک توسط سینی های لغزان و به کمک جریان هوا پسته های سبک را جدا می کند. حوض خشک قبل از خشک شدن پسته به علت رطوبت بالا و سنگین بودن پسته های تازه پوست گیری شده کارآئی زیادی ندارد و به همین علت بهتر است پس از نم گیری پسته مورد استفاده قرار گیرد.

جدا کردن پسته های دهان بست: جداکردن بخش بزرگی از پسته های دهان بست از پسته های خندان بوسیله خندان جدا کن،کمک زیادی به افزایش کارآیی نوار بازبینی با توجه به کاهش حجم پسته ورودی و نیز افزایش کارآیی خشک کن ها می نماید. ( زمان خشک شدن پسته های خندان با دهان بست متفاوت است).

نوار بازرسی: در نواربازرسی، جدا سازی پسته های لکه داری که بعلت خصوصیات وزنی مشابه دانه های سالم هستند و توسط دستگاههای مکانیکی قابل جدا سازی نبوده اند از طریق بازرسی چشمی انجام می شود وچون این دانه ها از احتمال آلودگی زیادی برخوردار هستند این مرحله، در کاهش مقدار افلاتوکسین نهایی بسیار موثر است .

تانک شناوری و غربال با کاهش تعداد دانه های لک دار و بدشکل موجب سرعت بخشیدن به کارکرد این نوارها می شوند. استفاده از این نوارها قبل از عملیات خشک کردن توصیه می گردد .

خشک کردن :خشک کردن محصول تمیز شده تا حدی که امکان رشد و گسترش قارچها وجود نداشته باشد در مرحله بعدی قرار دارد. در این مرحله باید رطوبت پسته به زیر 6درصدرسانده شود. زمان خشک کردن تا رسیدن به این حد رطوبتی در مقدار افلاتوکسین محصول نهایی نقش دارد. پس از آن و تا زمانیکه رطوبت پسته زیر این حد قرار داشته باشد مقدار آفلاتوکسین آن افزایش پیدا نخواهد کرد. بنابراین در سیستمهای نیمه مکانیزه ، محصول نیمه خشک را در میدانهای سیمانی و یا موزائیک شده ، بطور تک لایه در زیر آفتاب قرار می دهند تا بطور کامل خشک شود. مدت خشک شدن معمولا 5/1 تا 2 روز است.

در سیستمهای مکانیزه، محصول را در خشک کنهای با هوای داغ تا خشک شدن کامل حرارت می دهند.

مرحله انبار داري :

*    انتقال محصول به انبار در ساعات خنك انجام شود.

*    مشخصات پسته وارد شده به انبار در يك دفتر مخصوص ثبت و در رديف هاي مشخص چيده شوند تا درصورت نياز بتوان پيگيري نمود.

*    قبل از وارد كردن محموله هاي جديد به انبار بايد باقيمانده محصول قديم را خارج نموده و انبار را كاملاً تميز و با روش هاي مجاز ضدعفوني كرد.

*    انبارها بايد نسبت به حرارت و رطوبت عايق باشند.

*    دما و رطوبت انبار بايد حتي الامكان پايين باشد و با دستگاه هاي خودكار كنترل شوند.

*    دماي تمام محوطه انبار يكسان باشد تا از تجمع رطوبت روي محصول جلوگيري شود.

*    سقف، كف و ديوارهاي انبار بايد بدون شكاف بوده تا زمينه ايجاد آلودگي كاهش يابد.

*    از تماس مستقيم گوني ها با كف و ديواره انبار جلوگيري شود و محصول بر روي پالت هاي چوبي قرار گيرد.

*    در صورت ضرورت مبارزه با آفات انباري ، سموم تدخيني با رعايت اصول فني به كار گرفته شوند و لازم است تهويه انبار به طور كامل صورت گيرد.

کاهش نرخ پسته با بهره گیری از روش های مکانیزاسیون

عضو کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس، با تأکیدبر اینکه مسئولان و وزارتخانه های ذیربط باید سیاست راهبردی در جهت حمایت از این محصول استراتژیک داشته باشند، گفت:به طور حتم با بهره گیری از روش های مکانیزه و علمی علاوه بر افزایش راندمان تولید پسته، هزینه های تولید این محصول در کشور و خطرات زیست محیطی ناشی از مصرف زیاد سموم شیمیایی بسیار کاهش پیدا می کند.

گروه بازرگانی پارساجهت رفاه حال مشتریان خود برترین وپیشرفته ترین راه های نوین را جهت صادرات  ارائه می دهد.

گروه بازرگانی پارسابا اعتقاد بربدست آوری بازارهای اروپا و آمریکا تلاشی مضاعف را دنبال میکند.